Минимум пет българчета ще участват при юношите и девойките на Уимбълдън



15-06-2023 11:13 | Tennis24.bg

Пет български таланти ще започнат директно от основните схеми на турнира от Големия шлем Уимбълдън при юношите и девойките. Това стана факт, след като изтече срокът за заявките при играчите до 18 години.

При юношите за момента четвърти поставен ще бъде Илиян Радулов, който стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, а на „Ролан Гарос" игра на осминафинал.

В основната схема под №14 е Адрияно Дженев, който заедно с Радулов спечели титлата на двойки на „Ориндж Боул" в края на 2022 година. През този сезон Дженев стигна да осминафиналите на „Australian Open" и „Ролан Гарос".

При девойките България ще има три тенисистки директно в основната схема. Това са №28 Ива Иванова, №33 Росица Денчева и №40 Елизара Янева.

Иванова дебютира в Париж на турнир от Големия Шлем и достигна до осминафиналите на „Ролан Гарос". Росица Денчева игра осминафинал на Australian Open.

През месец май Елизара Янева спечели два поредни турнира от категория J200 в Италия. След това тя игра финал на турнир от категория J300 в Белгия. Янева стигна до втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Втора чакаща и с огромен шанс за участие в квалификациите е Йоана Константинова. Надпреварата за юноши и девойки на Уимбълдън започва на 8 юли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини