Лисицки "мина през ада" за най-голямата си победа - надви Ли На (видео)



23-06-2011 23:30 | Николай Драгиев

Германката Забине Лисицки буквално се върна от ада и постигна най-голямата победа в кариерата си. Лисицки, чиято кариера буквално бе провалена в последните 2 години заради травма в глезена, обърна шампионката от "Ролан Гарос" Ли На с 3:6, 6:4, 8:6 като спаси и два мачбола.

Лисицки, която неотдавна бе извън първите 200 в света, пласира 17 аса, показа страхотна воля и успя да обърне една от най-успешните състезателки през 2011 година. "Не мога да повярвам. На върха на щастието съм," заяви щастливата Забине.

През 2010-а година Лисицки едва успя да вземе участие в 10 турнира при това не съвсем пълноценно заради проблемите в глезена. На US Open 2010 тя бе изнесена от корта с инвалидна количка.

На "Ролан Гарос" 2011 се случи същото, след като Забине не издържа на маратон срещу Вера Звонарьова, въпреки че водеше в резултата.

"В началото, когато се възстановявах от травмата, ми беше трудно дори да ходя. Нямах никакви здрави мускули и трябваше да започна от нулата. Това е невероятно," спомни си за травмата Лисицки.

"Обичам Уимбълдън, признателна съм че получих "уайлд кард"," благодари още победителката.

Ли На коментира загубата си така: "Не съм уморена. Направихме добър мач. И двете играхме страхотно. Просто нямах шанс. Не можах да направя нищо при двата мачбола."

"Ако Забине продължава така, тя ще бъде номер 1 в света," допълни Ли.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини