Класика: Фед-Експрес срещу Налбандян



24-06-2011 00:03 | Николай Драгиев

Роджър Федерер записа блестяща победа с 3:0 сета за 88 минути игра срещу Адриан Манарино (Франция, 55) във втори кръг на Уимбълдън 2011. В отделните части Маестрото от Базел се разправи с Манарино с 6:2, 6:3, 6:2.

При затворения покрив на Централния корт в Лондон, Федерер показа че за него няма тайни в играта на трева на закрито и отнесе бързо съперника. Пред 15 000 души швейцарецът продуцира 38 печеливши удара при само 10 грешки.

Следващият съперник на световния номер 3 ще бъде един добре познат, стар приятел на Роджър - аржентинецът Давид Налбандян.

"Малко е нетипично за мен да играя тук под покрив. Обичам да играя на закрито. Феновете отново бяха фантастични и заради тях обичам да играя тук. Атмосферата бе пеРФектна," заяви Федерер.

Той допълни по повод на дуела с Налбандян: "Той винаги е труден опонент. През годинити Давид бе сред най-неудобните играчи за мен и остава водещ фактор в състезателите от моето поколение. Радвам се да го видя отново и не очаквам лесен мач."

В историята на съперничеството между Налбандян и Федерер има цели 18 двубоя. Федерер води с 10:8, макар в дълги периоди да изоставаше в преките сблъсъци.

Изключително любопитно е, че Федерер и Налбандян ще се изправят един срещу друг за първи път на трева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини