Любичич: Готов съм да стана враг №1 на Великобритания



24-06-2011 10:19 | Станко Димов

Хърватинът Иван Любичич изрази готовността си да се превърне в обществен враг №1 на Великобритания днес и да победи местния фаворит Анди Мъри. Двамата се изправят в двубой от трети кръг на Уимбълдън, като мачът е трети по програма на Централния корт.

 

Самият Любичич иска да повтори постижението на своя треньор и идол Горан Иванишевич, който надви Тим Хенман на полуфиналите на Уимбълдън преди 10 години и уби надеждите на домакините за триумф. В последствие на финала Иванишевич побеждава Пат Рафтър, което води до екстаз младия тогава Любичич.


„Нямам проблеми с публиката. Знам, че ще го подкрепят ( Мъри), но мисля че ще има места в света, където ще подкрепят мен”, коментира Любичич.


Любичич, който никога не е преминавал трети кръг и никога не е играл на Централния корт призна, че е плакал, когато Иванишевич е станал шампион в Лондон.


„Бях в Гщаад на турнир. Спомням си, че беше понеделник, а на другия ден ми предстоеше мач срещу Роджър Федерер, победих го 6:1, 6:2. Беше много емоционален момент. Цяла Хърватия плака, включително и аз”, спомня си Любичич.


„С Горан се чуваме или си пишем всеки ден. Той ми дава ценни съвети”, каза още опитният състезател.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини