Тони Надал: Рафа ще се върне на корта, но при едно условие



11-07-2023 14:59 | Tennis24.bg

Рафаел Надал все още няма да спре да играе тенис, ако успее да се възстанови добре от контузията на бедрото. Това каза чичото на тенисиста - Тони Надал, който беше и негов дългогодишен треньор.

Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем лекува травма на бедрото, която получи през януари по време на Откритото първенство на Австралия. Наскоро той намекна, че 2024 година ще бъде последна за него като професионален тенисист.

Тони Надал обаче смята, че това няма да е така, ако племенникът му е добре и е готов за игра.

„Рафаел вече е на 37, а годините тежат. Това, което знам, защото говорих с него, е, че иска да се върне, иска да се възстанови добре. И ако се възстанови добре, мисля, че ще иска да продължи“, каза Тони Надал. 

„Тогава ще видим, защото той трябва да постигне резултати, което няма да е лесно, защото когато загубиш позиции в класирането е по-трудно . . .  трябва да играеш с най-добрите в първите кръгове, трябва да играеш повече тежки мачове“, добави Тони Надал.

В момента Рафаел Надал е в своята академия в Майорка, където работи по завръщането си на корта. Той тренира физически, според Тони Надал, „но все още не може да играе тенис“.

„Лекарят го посъветва да не го прави, да изчака пълното възстановяване. След месец ще може да започне тренировки на тенис корта“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини