Безгрешната Вожняцки с бърза победа



24-06-2011 16:41 | Станко Димов

Поставената под номер 1 в схемата Каролина Вожняцки се класира за трети кръг на Уимбълдън, след като се наложи с 6:1, 6:3 над представителката на Франция Виржин Разано. Двубоят между двете продължи малко повече от час, а в него Вожняцки допусна една едничка непредизвикана грешка.

В трети кръг световната номер 1 ще се изправи срещу австралийката Ярмила Гайдошова. Припомняме, че най-доброто постижение на Вожняцки на „Ол Ингланд Клъб” е достигане до четвърти кръг  (последните две години).

 

Въпреки, че вече няколко месеца господства на върха на женския тенис, чаровната блондонка все още преследва първата си титла от Големия шлем. До момента Вожняцки бе най-близо до мечтата си преди 2 години на US Open, когато игра финал, но загуби спора за трофея от прясно завърналата се на корта Ким Клайстерс.



С победа, само че в мача си от трети кръг се поздрави Надя Петрова. Рускинята продължава с фамозното си представяне и до момента няма загубен сет. В четвърти кръг Петров ще се изправи срещу победителката от мача Даниела Хантухова – Виктория Азаренка.


За третри кръг се класира и бившата финалистка от турнира Марион Бартоли, която се справи в три сета с испанката Лурдес Домингес Лино – 4:6, 7:5, 6:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини