Пиронкова взе най-сладкия реванш!



24-06-2011 17:25 | Станко Димов

Приказката за Цветана Пиронкова на Уимбълдън продължава. Българката се класира за четвърти кръг в турнира, след като се наложи с 6:2, 6:3 над Вера Звонарьова. С победата си българката взе сладък реванш за загубата от същата съперничка на полуфиналите на "Ол Ингланд Клъб" миналата година.

Пиронкова вече има 8 победи в последните си 9 мача на Уимбълдън, с което показа че представянето й през 2010 година не е случайно. За целия мач Пиронкова направи едва 5 непредизвикани греши срещу 18 на Звонарьова. И двете състезателки реализираха по 16 уинъра. Освен стабилния сервис и традиционно добрия бекхенд на Пиронкова, този път и форхендът й бе на чудесно ниво.

 

През целия мач Пиронкова игра изключително разумно, като се възползва максимално добре от шансовете, които се откриха пред нея. Повече от любопитен съперник очаква Пиронкова в следващия кръг - американката Винъс Уилямс, която наскоро се завърна на корта. Двете се срещнаха миналата година, а Цвети се наложи в 2 сета. Нещо повече - Пиронкова е побеждавала петкратната шампионка на Уимбълдън и на Australian Open.


Двубоят започна страхотно за Пиронкова, която се възползва от първата си точка за пробив в мача, за да поведе с 3:1. Ответният гейм бе истинско изпитание пред българката, която на няколко пъти трябваше да предотвратя ри-брейк. В крайна сметка Цвети издържа на напрежението и затвърди пробива, повеждайки с 4:1. От тук до края на сета Цвети тотално успокои играта си, като с втория си пробив фиксира крайния резултат в сета - 6:2.


Към стабилната игра на българката можем да добавим и доста разсеяните действия на Звонарьова, която не успя да реализира нито един от 6-те си точки за пробив. На почивката Звонарьова поиска на корта да се появи медицинско лице, което обилно превърза ходилото на десния й крак.


Пиронкова продължи да ни носи радост с поведението си на корта и през втория сет. По подобие на предходната част, Цвети проби за 3:1, след което отново имаше изключително труден сервис-гейм. Най-накрая Звонарьова успя да пробие и върна интригата - 3:2. Дори и в този момент обаче не се виждаше как световната номер 3 ще спечели мача.



В паузата тя отново смени превръзката си на крака, а когато се върна на корта нямаше отговор на отличната игра на Цвети. В следващите два гейма пловдивчанката не загуби точка и поведе с 5:2, предчувствайки крайния успех в мача. На свой сервис Цвети довърши започнатото - 6:3.

До момента Цветана Пиронкова има 3 победи над състезателки в топ 3. Това са Винъс Уилямс и Вера Звонарьова на Уимбълдън и Ана Иванович в Рим през 2008-а година.

Двубоят Пиронкова - Уилямс ще бъде в понеделник, тъй като неделя е почивен ден на Уимбълдън.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини