Азаренка се справи с Хантухова и подигравките от публиката



24-06-2011 22:14 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка достигна осминафиналите на Уимбълдън след успех с 6:3, 3:6, 6:2 над Даниела Хантухова в интересен двубой на централния корт.

Белорускинята обаче трябваше да изтърпи поредица от подвиквания, подигравки, имитации и други форми на недоброжелателно отношение от публиката в Лондон. Причината? Мощните звуци, които Вика издава след всеки нейн удари.

Преди турнира Азаренка обясни, че това е "естествен процес, свързан с начина й на дишане". Това обаче не помогна пред критичните британци, които се подсмихваха след почти всичките й удари.

Организаторите на Уимбълдън пък признаха, че са "бомбардирани" с писма и молби на зрители, които се оплакват от този лош навик на състезателките.

Иначе Азаренка се възползва по отличен начин от прекъсване на мача заради дъжд в третия сет. След паузата тя даде само един гейм на Хантухова, която иначе се намира в блестяща форма.

В следващия си мач Азаренка ще играе с друга мощна състезателка - Надя Петрова. Двете имат шест мача и са си разменили по 3 победи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини