Анди Мъри се справи с първия сериозен тест, направи нов шедьовър (видео)



25-06-2011 00:21 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри си гарантира място във втората седмица на Уимбълдън, след като се наложи трудно с 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (4) над Иван Любичич. Дъждът над Лондон и днес сериозно обърка програмата, като двамата трябваше да чакат до 9 часа (българско време), за да излязат на иначе покрития централен корт на „Ол Ингланд Клъб”.

 

Двубоят се очакваше с огромен интерес, тъй като на корта спореха един от най-играчите с най-добър сервис срещу един от най-добре посрещащите. Освен това срещата бе повторение на 5-сетовата драма между двамата преди три години на същата фаза от турнира, която в крайна сметка бе спечелена от местния любимец. Въпреки, че е на 32 години обаче хърватинът винаги е склонен да поднесе изненада заради отличния си начален удар. 


След сравнително равностойните и спокойни начални геймове, във възловия седми Любичич проби и до голяма степен смълча ентусиазираната публика – 4:3. В ответния гейм обаче хърватинът така и не успя да пласира първи сервис, а Мъри моментално върна пробива, с което взе и огромна доза психологическо предимство. В следващите два гейма шотландецът летеше по корта и затвори сета – 6:4.


Картината се повтори до голяма степен и през втората част, с тази разлика, че началният удар на Любичич беше на ниво и този път хърватинът се възползва от пробива си – 6:4 и изравняване на резултата.


Третата част бе най-бързата и „безинтересна”. Мъри се сдоби с комфортен аванс от 4:0 и всичко бе ясно. Така двамата вкараха мача в четвърти сет, в който Мъри бе по-близо до успеха. В крайна сметка обаче се стигна до тайбрек, където при 6:4 точки с мощен форхенд шотландецът затвори мача след 2 часа и 56 минути игра.


В спор за място на ¼-финал Мъри ще се изправи срещу намиращия се в отлична форма французин Ришар Гаске, който от началото на турнира няма загубен сет.

За феновете на играта, от този мач ще бъде запомнена поредната трикова точка на британеца. #at=17" target="_blank">Преди седмица той сътвори страхотно изпълнение на турнира в Куинс, но сега дори го направи още по-добре.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини