Серина набира скорост, Скиавоне участва в нов уникален мач



25-06-2011 20:28 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс си възвръща формата с всеки изминал мач. Американката се класира за осминафинал на Уимбълдън, след като се наложи с 6:3, 6:2 над Мария Кириленко (Русия). Това бе и първа двусетова победа за Уилямс, която наскоро се завърна на корта след 49-седмично отсъствие.


Шампионката от миналата година демонстрира изключителна игра в сервис-геймовете си, като за целия мач допусна само една точка за пробив, която не бе реализирана от сексапилната Кириленко. Нещо повече – Уилямс завърши двубоя с 10 аса, най-бързия от които със 113 мили в час и записа общо 32 уинъра. Ясно е, че американката все още има какво да навакса що се отнася до движението по корта, но при всички положения подобрява формата си от мач на мач.


„Страхотно е, с всеки изминал мач ставам все по-добра, сервисът ми се подобрява и започвам да си възвръщам игровия ритъм”, сподели по-малката от сестрите Уилямс, която в спор за място на четвъртфинал ще се изправи срещу Марион Бартоли.


„Единственото ми желание е да се забавлявам на корта и да запазя концентрацията си. Бартоли наистина е добра, тя спечели турнира в Ийстбърн и съм сигурна, че ще се получи добър мач”, каза още Серина Уилямс.


Най-драматичният мач бе между италианката Франческа Скиавоне и Тамира Пашек от Австрия. След близо 4 часа игра, Пашек се наложи с 3:6, 6:4, 11:9. Любопитното е, че само последният сет продължи повече от два часа. В следващия кръг австрийката ще се изправи срещу Ксения Первак (Русия), която отстрани друга поставена – Андреа Петкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини