Над 30 процента от участниците в лятната стажантска програма на Електрохолд останаха на работа



12-09-2023 15:30 | Tennis24.bg

СОФИЯ, 12.09.2023 г. – Над 30% от стажантите, които се включиха в лятната програма на Електрохолд тази година, ще останат на работа в компаниите от групата.
 
През това лято 28 студенти с електроинженерни специалности и ученици от професионалните гимназии в Западна България избраха платените стажове на Електрохолд. На официална церемония в Техническия университет в София всички те получиха сертификати.

Стажантите бяха поздравени от инж. Георги Миков, изпълнителен директор на ЕРМ Запад, който ги приветства с избора им на професия и им пожела успешна реализация в енергийния сектор.

Платените стажове са една от най-дългогодишните инициативи на Електрохолд в подкрепа на професионалното образование и създаването на подготвени и мотивирани млади хора за българската електроенергетика. Те дават възможност на участниците да придобият практически умения в реална работна среда, осигуряват им опитни наставници, предоставят им ценен опит за работа в екип и изграждат у тях социални умения.
 
При закриването на лятната програма стажантите и техните наставници се включиха в доброволческа инициатива за направа на къщички за птици, които ще бъдат монтирани от служители на ЕРМ Запад в училища и детски градини. Дейностите са част от активната политика на компанията за опазване на околната среда.
 
Вече 15 години Електрохолд подпомага подготовката на млади хора в сферата на енергетиката. Успешно завършилите стажантската програма са 1058, като над 200 от тях са част от екипите на дружествата на Електрохолд, включително и на ръководни позиции.
 
Електрохолд България
Корпоративни комуникации и маркетинг
е-mail: communications@electrohold.bg 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини