Джокович победи Багдатис след три часа битка (видео)



25-06-2011 23:27 | Николай Драгиев

Новак Джокович имаше доста по-труден от очакваното двубой в трети кръг на Уимбълдън 2011. Сърбинът надви Маркос Багдатис с 6:4, 4:6, 6:3, 6:4, но бе сериозно затруднен на моменти от кипърския състезател, който напомни за най-добрите си години.

Освен това Багдатис традиционно бе подкрепян от шумна групичка сънародници, които го следват на турнирите от "Големия Шлем". По време на битката, продължила 3 часа и 15 минути, Джокович на моменти загуби присъствие на духа и дори счупи една от своите ракети.

Двубоят започна равностойно и за Джокович бе трудно да пробие Багдатис. В края на сета Багдатис започна да греши почти всеки удар и логично изостана в резултата.

Във втория сет Джокович подари пробив на Багдатис след двойна грешка и още няколко недотам прецизни отигравания. Опитният, бивш финалист на Australian Open, се възползва и изравни сетовете след 6:4. След една от невероятните точки в този сет, Джокович потроши брутално своята ракета.

И въпреки че това бе първият сет, който Джокович загуби на Уимбълдън, сърбинът успя да се реабилитира и да спечели следващите два сета.

"Да измъкна победата в толкова труден мач е страхотно. Доволен съм от начина, по който играч. Той се представя чудесно на трева, неговата игра е поставена добре на бързите настилки," отчете Джокович.

"Атмосферата на корта бе изключителна и бе трудно да се концентрирам. Доволен съм че станах част от този мач. Не успях да покажа най-доброто от играта ми, но съм щастлив че победих силен съперник. Вече съм в четвърти кръг и мисля за следващата седмица," обясни Джокович.

Сърбинът ще играе в следващия кръг с 19-ия поставен Микаел Лодра от Франция.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини