10 въпроса към Ришар Гаске



26-06-2011 14:53 | Станко Димов

Ришар Гаске е човекът, който ще се изправи срещу надеждата на Великобритания за титла от Големия шлем – Анди Мъри. Двамата ще излязат утре на Централния корт на Уимбълдън, за да определят един от четвъртфиналистите в турнира. По този повод от „Дейли Телеграф” потърсиха Гаске за кратко интервю.



- Какво е вашето най-голямо постижения?
- Много неща. Когато играех за Купа „Дейвис”, също когато играх полуфинал тук (на Уимбълдън), както и участието ми в „Мастърс Къп”. Може би просто и фактът, че съм професионалист, защото когато бях малък мечтаех един ден да стана професионалист.


- А най-добрият ти момент на Уимбълдън?
- Когато победих Анди Родик, това беше страхотно. След това играх на полуфинал с Роджър.


- Какво правиш преди да излезеш на корта?
- Опитвам се да направя сериозна загрявка. Искам да съм готов още за първата точка. Затова понякога отделям 5 минути за бягане, или каране на велосипед. Понякога слушам и музика.


- Как беше съвместната ви работа с Яник Ноа?
- Яник познава тениса и аз слушах внимателно всеки един съвет, който ми дава. Той ми каза по доста глупав начин някои неща, които според него не правех както трябва. Но когато става въпрос за него винаги приемам критиката.


- Какво мислиш за мача ти с Анди Мъри?
- Радвам се, че ще играя срещу него. Нямам какво да губя, той е фаворитът е нашия мач. Просто ще изляза на корта и ще се опитам да дам най-доброто от себе си.


- Какъв щеше да бъдеш, ако не се занимаваше с тенис?
- Трудно е да се каже. С удоволствие бих играх футбол, за Пари Сен Жермен. Бих искал да бъда футболист, но наистина не знам с какво щях да се занимавам.


- Как бихте се описали?
- Аз имам раздвоение на личността – все пак съм зодия близнаци. Когато съм в Париж с приятели съм доста общителен и споделям вълненията си.

 

- Как си почиваш от тениса?
- Най-добрата почивка за мен е да бъда у дома в Южна Франция и да играя голф или футбол с приятели.


- Коя е твоята любима част от Лондон?
- Градът е много красив. Може би най-много харесвам Уимбълдън, но градът определено е хубав.  Хайд Парк също ми харесва, всичко е хубаво, подобно на Париж.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини