Федерер се завръща в тима на Швейцария за Купа "Дейвис"



26-06-2011 16:05 | Николай Драгиев

Макар да се знаеше отдавна, Роджър Федерер потвърди че се връща в тима на Швейцария за Купа "Дейвис". Той ще участва следващия месец в срещата на тима с Португалия в столицата Берн. Останалите съотборници на Фед-Експрес са все негови близки приятели - Стан Вавринка, Стефан Боли и Марко Киудинели.

"Искам да помогна на Швейцария да се върне в Световната група," бе заявил преди време Федерер.

В момента швейцарският тим играе в група I на Европа/Африка, след като загуби плейофа за оставане в Световната група от Казахстан с унизителното 5:0.

От своя страна Федерер за последно игра за Купа "Дейвис" през 2009-а година, когато спечели и двата си мача на сингъл срещу Италия. Така той помогна на Швейцария да си запази мястото в групата.

В кариерата си Федерер има участие в 48 мача за Купа "Дейвис" и е спечелил 37 от тях. Най-доброто постижение на страната бе през 2003-а, когато бе достигнат полуфинал. Тогава обаче Австралия с Лейтън Хюит и Марк Филипусис спряха швейцарците.

Капитан на Швейцария пък е Северин Люти, който през останалото време от годината се грижи за подготовката на Федерер, в тандем с Пол Анакон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини