След две 5-сетови драми с Гаске, Мъри е категоричен: Пак ще е оспорвано



След две 5-сетови драми с Гаске, Мъри е категоричен: Пак ще е оспорвано
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-06-2011 16:36 | Станко Димов

Надеждата на Великобритания за титла от Големия шлем – Анди Мъри сподели, че за разлика от всички на Острова, той се стреми изобщо да не мисли за трофея. Според световния номер 4 това е грешен подход и ако мисли за дадем мач, финал например, изобщо няма да стигне до него.

 

В понеделник Мъри ще се изправи срещу „стария си познайник” Ришар Гаске, с когото има доста любопитна история на сблъсъците. Двамата имат по 2 разменени победи, но тези на Мъри са в турнири от Големия шлем и идват след пълен обрат в мача – 3:2 сета („Ролан Гарос” 2010 и Уимбълдън 2008).


„С всеки следващ мач съперниците стават много по-трудни. С Гаске се познаваме добре, в историята си имаме няколко невероятни срещи, много напрегнати, много равностойни. Точно такъв очаква да бъде и двубоят ни в понеделник”, коментира Мъри пред „Би Би Си”.


„Разбира се, че моите желания са да победя Гаске и да продължа напред. Знам обаче, че това ще бъде доста трудно. За разлика от предишни години не съм си поставял цели, не мисля за полуфинал или финал. В момента мислите ми са само за следващия ми съперник”, сподели Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини