Рафа Надал: Нямах късмет с жребия



26-06-2011 17:17 | Станко Димов

Шампионът Рафаел Надал „се оплака” от жребия на Уимбълдън, който отреди испанецът да срещне Хуан Мартин Дел Потро в четвърти кръг. Двубоят между двамата ще бъде в понеделник, а залогът място на четвъртфинал в турнира.


Припомняме, че Дел Потро пропусна почти целия сезон през 2010-та година заради контузия в китката. Именно поради тази причина в момента аржентинецът е едва 21-ви в ранглистата на ATP. Вижте какво мисли Надал по въпроса: „В моите очи Дел Потро е завършен играч. Има солиден сервис и е добър в играта от основната линия. Двубоите с него винаги са предизвикателство. Той е много силен, един от най-добрите в света е”, уверен е световният номер 1.


„Неговото реално място в ранглистата е много по-предно, отколкото сегашното му (№21). Нивото му по никакъв начин не отговаря на сегашната му позиция в ранглистата. И след като говорим за ранглисти мисля, че реално Дел Потро е играч от Топ 5. Определено не изкарах късмет, че ще играя срещу него още на осминафинал”, коментира Надал.


Самият Дел Потро направи най-големия си пробив, достигайки до четвъртата позиция в света, след като спечели US Open през 2009-та година, побеждавайки на финала в 5 сета Роджър Федерер.


„Никак не е лесно да се задържиш в Топ 5 на света, но аз подобрявам играта си с всеки изминал ден. Това е добър знак за бъдещето. Пътят до върха е много, много дълъг, но това е моята мечта – да бъда №1”, сподели от своя страна Дел По.


Аржентинецът, който освен титлата от „Флашинг Медоус” има на сметката си полуфинал на „Ролан Гарос” и четвъртфинал на Australian Open, никога досега не бе преминавал втори кръг на Уимбълдън. Той се изказа повече от ласкаво за бъдещия си съперник, определяйки Надал за най-добрия играч в света.


„В понеделник ще играя срещу най-добрия тенисист в света в момента. Срещу него винаги трябва да показваш невероятни неща на корта. Трябва да изпълняваш всеки удар перфектно и тогава евентуално имаш шанс. За първи път в кариерата си ще играя в четвърти кръг на Уимбълдън и сега просто искам да се насладя на момента”, каза още аржентинецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини