Цвети: Победата над Винъс промени живота ми



27-06-2011 12:05 | Станко Димов

Полуфиналистката от миналогодишното издание на Уимбълдън Цветана Пиронкова призна, че животът й се е променил след успеха преди година.

33-ата в света Пиронкова, която прогресира с 50 места в ранглистата след триумфа на Уимбълдън 2010, си пожела отново да надиграе петкратната шампионка Винъс Уилямс, с която играе днес в мач от осминафиналите.

"Миналата година бе невероятно вълнуваща за мен. Преди само си мечтаех за подобен успех. Тогава се чувствах много спокойна, а невероятното бе, че публиката ме подкрепяше. Това ти дава повече сила и мощ. Надявам се отново феновете да са зад мен," заяви Пиронкова за "Дейли Мейл".

"Моят живот се промени, след като победих Винъс. Това бе голяма победа за мен, но и за България, тъй като станах първата състезателка от страната ми, достигала полуфинал на Уимбълдън.

"След успеха толкова много хора искаха да се срещнат с мен на летището, когато се прибрах. Освен това всички вестници, писания и предавания ме канеха за участия. Беше трудно да се концентрирам само върху тениса," допълва тя.

Пиронкова призна, че се чувства прекрасно на трева и ако отново се случи да направи подобен пробив, то най-вероятно ще е на тази настилка.

"Играя много добре на трева. Имах тежка година, с не толкова добри резултати, но мисля че подобрявам играта си. Случваше се да играя само с най-добрите в света, ако погледнете с кого съм се срещала. Трудно е, но аз съм доволна от представянето си," завършва българката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини