Брад Гилбърт: Димитров и Цонга изиграха най-добрия мач на Уимбълдън 2011



27-06-2011 13:21 | Станко Димов

Един от най-емблематичните американски треньор Брад Гилбърт изказа мнението си за отминалата първа седмица на Уимбълдън, както и прогнозите си за заключителните битки до неделя. Джилбърт, който е тренирал бившите номер 1 в света Андре Агаси и Анди Родик, както и голямата надежда на Великобритания Анди Мъри сподели, че негов основен фаворит на „Ол Ингланд Клъб” остава Роджър Федерер.


Според Гилбърт големите четирима (Надал, Джокович, Федерер и Мъри) се справят добре, но има един играч, който може да наруши господството им.

„Първите четирима в света се справят добре до момента, но този, който най-много ме впечатлява е Роджър Федерер. Швейцарецът навлезе в отлична форма на „Ролан Гарос”, която пренесе и на любимия си Уимбълдън. Федерер сервира невероятно и точно това тревожи най-много съперници те му”, сподели Брад Гилбърт. Американецът призна, че днес двубоят, който очаква с най-голямо нетърпение е този между шампиона Надал и аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

„Дел По набира скорост с всеки изминал мач, няма спор в това. Той има убийствен сервис и срещу Рафа няма какво да губи. Определено мисля, че испанецът може да има проблеми в този мач”, смята Гилбърт.


Според него обаче има един играч, който може да обърка сметките на фаворитите. „Ако някой може да наруши хегемонията на Топ 4 на Уимбълдън, то в моите очи това е Жо-Вилфред Цонга. Двамата с Григор Димитров изиграха най-добрия мач от началото на турнира. Преди дни Цонга игра финал на Куинс Клъб и показа, че вече се чувства отлично на трева”.


Гилбърт сподели впечатлението си от младото поколение в тениса, към което влиза и Григор Димитров.


„Съжалявам, че Милош Раонич се контузи и не успя да излезе срещу Надал в трети кръг. Раонич има страхотен сервис, с който ми напомня на Ричард Крайчек. Много съм впечатлен и от Бърнард Томич, който е само на 18 години. Димитров? Той ми напомня на Федерер – притежава огромен талант”, каза в заключение Гилбърт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини