Вожняцки се провали и на Уимбълдън, но остава №1



27-06-2011 17:08 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки отново се провали в опита си да спечели първа титла от "Големия Шлем". Нисичката словачка Доминика Цибулкова успя да обърне датчанката с 1:6, 7:6(5), 7:5. Така Цибулкова ще играе с  Мария Шарапова за място на полуфинал.

Разбира се поражението на Вожняцки не може да се счита за особено сериозна изненада, тъй като тревата не е сред любимите настилки на датчанката, която предпочита контра-атакуващите действия. От 5 участия в Лондон, Вожняцки така и не е прескачала осминафиналите. Тя има финал на US Open и полуфинал на Australian Open.

"Знаех какво трябва да направя - да бъда по-агресивна от ретур и от сервис. Това е страхотна победа за мен, тъй като тя е много тежък съперник. Тя играе изключително дефанзивно и за да я победиш трябва да правиш отлични отигравания. Рискувах много, особено от форхенд, но се получи," заяви Цибулкова.

В решителния трети сет Вожняцки, която бе тотално надиграна в разиграванията от Цибулкова във втората и третата част, пропусна аванс от 2:0 и това се оказа фатално за нея.

Все пак добрата новина за нея е, че въпреки поражението няма никакъв шанс да бъде изместена в ранглистата до август месец.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини