Роджър Федерер достигна 29-и пореден четвъртфинал в "Големия шлем"



27-06-2011 22:42 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за своя 29-и пореден четвъртфинал в турнири от "Големия Шлем" със своята победа №100 на трева. Швейцарецът, макар и не особено лесно се наложи над Михаил Южни (Русия) с 6:7, 6:3, 6:3, 6:3. Федерер загуби лековато първата част, но след това вдигна нивото си и не остави особени шансове на Южни, който от своя страна направи един от най-добрите си мачове на тревна настилка.

Друг любопитен факт е, че това е 10-ият четвъртфинал на Федерер на Уимбълдън и така той изпревари по този показател Пийт Сампрас. Само Джими Конърс с 14 и Борис Бекер с 11 имат повече от него.

"Беше тежък мач. Той игра страхотно. Аз не бях на изключително ниво, но съм доволен. В края повиших нивото си.

"Винаги е трудно да се върнеш, след като губиш първия сет. Най-вече, когато говорим за турнир от "Големия Шлем". Във втория сет се представих доста силно. Доволен съм, че приключих мача днес.

"Беше ми малко трудно да се настроя за корт номер 1 на Уимбълдън. Малко по-бавен е този корт, но успях да се справя," заяви Федерер.

За място на полуфинал Федерер ще спори с Жо-Вилфред Цонга. Французинът се наложи с 6:3, 6:4, 7:6 над Давид Ферер (Испания).

До момента Федерер има аванс от 4:1 победи над Цонга в мачовете между двамата. Нито един от тях не е бил на трева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини