Надал ще мине преглед заради контузията в левия крак



28-06-2011 01:30 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал достигна четвъртфиналите на Уимбълдън 2011. Въпреки това в лагера на испанеца има сериозно притеснение заради болките в левия крак, които той изпитва.

В почивния за мъжете вторник Рафа ще мине обстойни прегледи в Лондон и тогава ще се знае повече за състоянието на испанеца, който трябва да играе в следващия кръг с Марди Фиш.

Надал обясни, че е почувствал сякаш е "счупил" нещо в крака си, но не можа да опише по-точно чувството. "Притеснен съм, разбира се. Ще мина ядрено-магнитен резонанс за повече яснота. Не мога обаче да предвиждам бъдещето," заяви Рафа.

През тази година Надал вече имаше подобна ситуация на първия за годината турнир от "Големия Шлем" - Australian Open, когато разкъса мускул.

Матадора не пропусна да похвали Хуан Мартин дел Потро, който направи най-добрия си мач на трева в кариерата, макар да не бе минавал трети кръг досега на Уимбълдън.

"Той е много млад и притежава невероятен потенциал. С неговия сервис, винаги ще бъде заплаха на тези кортове. За в бъдеще ще е сред фаворитите. Има много добър сервис, отлични удари от основната линия, а и волетата му са добри."

"Марди Фиш също е много опасен. В момента играе на много, много високо ниво. Трябва да съм на 100%, иначе нямам шансове," заключи Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини