Пиронкова посвети успеха на баща си Кирил



28-06-2011 02:05 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова индиректно посвети победата си над Винъс Уилямс на своя баща. Цвети защити Кирил Пиронков от критиките, които бяха отправени към него след неубедителните й резултати в последната година.

През 2011 година Пиронкова спечели четири мача преди да дойде на Уимбълдън, където... вече има четири поредни победи.

Според Цвети не може да има съмнения в качествата на баща й Кирил Пиронков.

"Моят баща винаги е бил край мен, още от съвсем ранна възраст. Той не е бил състезател, но играе много добре.

"Толкова години ме е тренирал, така че със сигурност е добър. В тениса винаги е хубаво, когато твоята фамилия те подкрепя. Това със сигурност е едно от най-важните неща. Не мисля, че е странно че толкова родители стават известни треньори. Или можеш да правиш нешо или не," поясни Пиронкова пред медиите на Острова.

Самата ракета №1 на България определи всички състезателки на WTA като много добри и вероятно в това се крие причината да запише 4 победи през 2011-а от 14 турнира.

"Турът на WTA е много труден, тъй като всички играчи са невероятно добри. Не мога да намеря обяснение защо спечелих само 4 мача тази година. Това е спортът, това е тенисът," заяви българката.

"Винаги, когато изляза на корта, давам най-доброто от играта ми. Смятам, че съм развила играта си на едно по-добро ниво. Бих казала, че сега играя по-добре от преди година," анализира още тя.

Днес от 15,00 часа Пиронкова излиза в четвъртфиналите срещу Петра Квитова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини