Джокович притеснен от Томич: Познава ме и няма какво да губи



28-06-2011 13:19 | Станко Димов

Новак Джокович сподели, че очаква следващият му съперник на Уимбълдън – Бърнард Томич да го затрудни много. Двамата познават добре играта си, тъй като не рядко именно австралиецът влиза в ролята на спаринг-партньор на Ноле.


„През последните няколко седмици тренирахме доста време заедно. Той познава играта ми, аз неговата. Мисля, че той може да бъде много опасен, защото в този мач няма какво да губи. Томич е на четвъртфинал и съм сигурен, че ще излезе на корта единствено с мисълта за победа. Той вярва, че може да надделее над още един топ играч на Уимбълдън. През последните няколко кръга той записа наистина впечатляващи победи”, коментира Ноле.


Томич, чийто баща е хърватин а майка босненка, е роден в Германия, но когато навършва 2 години семейството му се премества в Австралия. Започва да играе тенис на 7-годишна възраст.


„Томич определено притежава огромен потенциал и талант, който започва да показва. На Уимбълдън той премина през квалификациите, така че натрупа доста двубои на трева. Томич определено се чувства добре на тази настилка. Ако анализирате играта му ще видите, че той обича да се състезава на бързи настилки.

 

Притежава удари за подобни настилки. Сервисът му е отличен и не допуска много грешки. Като цяло почти не ти дава време да мислиш на корта. Затова очаквам доста оспорван мач”, коментира Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини