Зелена светлина за Надал: Контузията му не е сериозна



28-06-2011 14:02 | Станко Димов

Добри новини получиха световният номер 1 Рафаел Надал и милионите му фенове по света. Преди минути испанецът се подложи на ядрено-магнитен резонанс, който не откри нищо сериозно по контузията на крака. Това на практика означава, че Рафа ще продължи със защитата на титлата си от „Ол Ингланд Клъб”.


Ключова може да се окаже следобедната тренировка на Надал. Според „Скай Спортс” на нея Рафа ще се запознае изцяло със състоянието си и ще реши дали да излезе на корта утре срещу Марди Фиш (САЩ). Според прогнозите обаче Надал ще стисне зъби и ще излезе на корта.


Както е известно проблемите със „странната болка”, както самия той я определи, се обадиха в края на първия сет на мача с Хуан Мартин Дел Потро снощи. Тогава, при резултат 6:5 испанецът взе медицински тайм-аут, като не се завърна на корта близо 10 минути.


Самият Надал написа в един от профилите си в социалните мрежи следното: "Прегледите показаха, че контузията ми не е сериозна. Днес имам тренировка от 16:30 часа, а утре ще играя. Благодаря на всички за подкрепата".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини