Сесил: Все още не съм за отписване! (видео)



28-06-2011 15:44 | Станко Димов

Специално за ТВ+ и предаването „Спорт +" тенисистката Сесил Каратанчева даде интервю, в което сподели гледната си точка за допинг-скандала, в който бе замесено името й, за Уимбълдън и за успехите на Пиронкова.

Интервюто си за ТВ+ Каратанчева даде преди Цветана Пиронкова да победи за втори път петкратната световна шампионка Винъс Уилямс вчера.


През 2005 г. Каратанчева е обявена за една от най-проспериращите тенисистки в света, а в края на годината е замесена в допинг-скандал от известен френски вестник и отнася наказание от 2 години. „До ден днешен твърдя, че съм невинна. Не мога да твърдя, че е имало някаква специална кампания срещу мен, нямам такива доказателства.


"Бях дадена за назидание, целият ми личен живот излезе на показ. Бях тийнейджър, наживях се даже предостатъчно, бях директна и смятам това все още за качество", обясни за „Спорт +" тенисистката. Те допълни, че в онзи момент разбрала, които са истинските хора покрай нея, на кого може да вярва и да разчита за подкрепа.

По отношение на представянето й на Уимбълдън, където  отпадна от турнира след като загуби в първи кръг в квалификациите, Каратанчева сподели:

„Подготовката ми беше много добра, не съм имала почивки, тренирах предимно с мъже, ходех на фитнес, но не можеш всеки път да знаеш точната причина защо нещо не се е получило. Противничката ми игра много добре, но не мога да кажа, че аз играх зле. Според мен тепърва ще се развивам, а това, че не съм 35-та в ранг-листата все още, не значи, че съм за отписване вече."

Като предсказание към днешна дата звучи мнението на Каратанчева по отношение на представянето на Пиронкова: „Цвети миналата година направи фурор и аз вярвам, че това може да се повтори. И Цвети, и Гришо не бива да обръщат внимание на злобните коментари, да гледат напред и да се представят добре, както досега. Те имат шанс".

В края на интервюто Сесил заяви: „Главно сама си правя програмата. Аз избирам турнирите, в които да участвам, просто го обсъждам с близките си. Мразя да участвам в малки турнири. Искам да се съзтезавам с най-добрите, дори резултатът да е лош."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини