Забине Лизицки зарадва Германия с първи полуфинал от 12 години



28-06-2011 18:03 | Николай Драгиев

Участващата на Уимбълдън с "уайлд кард" Забине Лизицки (Германия) се класира за своя първи полуфинал в турнири от "Големия Шлем". Тя победи с 6:4, 6:7, 6:1 бившата финалистка в Лондон Марино Бартоли. Така Германия има полуфиналистка в турнирите от топ 4 за първи път от 12 година, когато това стори Щефи Граф.

Цялостното представяне на иначе западналия германски тенис през тази година е чудесно. В топ 20 вече попаднаха Андреа Петкович и Юлия Гьоргес, а Лизицки със своя полуфинал си гарантира скок от 65-о до 30-о място.

Успехът на Лисицки, която в началото на Уимбълдън елиминира фаворитката Ли На, е огромен тъй като в последните две години тя почти не игра заради проблеми в глезена.

Под пуснатия покрив на централния корт в Лондон Лизицки и Бартоли направиха напрегнат двубой, в който германката имаше превес почти през цялото време. Бартоли от своя страна отново демонстрира борбения си дух и успя да спаси три мачбола, преди да вкара срещата в трети сет.

Там обаче Лизицки показа по-доброто си ниво и се наложи с убедителното 6:1. Така германката очаква най-вероятно Мария Шарапова в полуфиналите.

"Не мога да повярвам какво се случва. Бях много разочарована, след като загубих гейма при 5:4, когато сервирах за мача. Знаех, че съм по-добрия играч днес и се концентрирах, за да мога да стигна до победата.

"Не мога да Ви как се чувствам в момента. Невероятно е да бъда на централния корт на Уимбълдън. Обичам наистина този турнир.

"Ставам все по-добра с всеки един мач. Нямам какво да губя и ще търся още победи. Много благодаря на публиката, която бе на моя страна," заяви Лизицки в емоционално интервю след срещата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини