Шарапова на полуфинал, даде сериозна заявка за титла



28-06-2011 19:21 | Станко Димов

Мария Шарапова е втората полуфиналистка на Уимбълдън 2011. В мач, преминал на един дъх, рускинята се разправи с Доминика Цибулкова със звучното 6:1, 6:1 след точно 60 минути игра. Очакванията за напрегнат и равностоен мач на Централния корт далеч не се оправдаха.

 

Още от първата точка Маша започна с мощните удари, а видимо изморената Цибулкова нямаше никакъв отговор. След само 27 минути игра шампионката от 2004-та година поведе с 6:1 за ужас на зрителите, които усещаха, че срещата няма да продължи още дълго.


И бяха прави. Със същия резултат във втория сет, поставената под номер 5 в схемата се класира за полуфинал. Шарапова приключи с впечатляващите 23 печеливши удари (срещу 3 за Цибулкова) и 76% пласиран първи сервис. И в този мач руската секс-бомба бе подкрепяна на живо от годеника си Саша Вуячич, който не криеше емоциите си от сполуките на Маша.

 

Шарапова ще играе на полуфинал на „Ол Ингланд Клъб” за първи път от 2006-та година насам. Само преди няколко седмици рускинята влезе сред четирите най-добри и на „Ролан Гарос”, на иначе неудобния за стила й на игра клей.


Последното препятствие пред Шарапова преди финала се казва Забине Лизицки. Германката, която участва в турнира с „уайлд кард”, се справи по-рано през деня с повратливата французойка Марион Бартоли.


Шарапова и Лизицки до момента са играли само веднъж. Това се случи в началото на тази година на силния турнир в Маями. Рускинята се наложи с категоричното 6:2, 6:0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини