Григор: В момента изживявам мечтата си, моите родители са моите герои



06-01-2024 16:21 | Станко Димов

Григор Димитров продължава с отличното си представяне на турнира на твърди кортове в Бризбън, Австралия. Най-добрият български тенисист в историята се класира за третия си финал в надпреварата, след като по-рано през деня победи с 6:3, 7:5 представителя на домакините Джордан Томпсън. 

В неделя Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне в своя 18-ти финал в Тура и ще търси 9-та титла и първа от 2017 г. насам. 

„Хубавият период продължава, този корт е сякаш домашен за мен. Това са невероятни седмици . . .  дойдох рано, представям се добре и съм щастлив, че съм отново на финал. Благодаря за подкрепата", бяха първите думи на българина в интервюто на корта.

Димитров е в Австралия със своите родители, за които каза изключително мили думи.

„Радвам се, че родителите ми са тук, но това добавя допълнително напрежение. Щастлив съм, че имам шанс да прекарам повече време със семейството си, да пътуваме заедно. През годините не съм бил много с тях и сега се опитвам да се реванширам. Семейството е най-важно! В момента изживявам мечтата си -  играя тенис, стигнах на финала, искам да продължа и утре ще трябва да изиграя още един двубой. Моите родините са моите герои, аз продължават да се уча от тях . . . аз съм това, което съм, благодарение на тях“, коментира Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини