Програмата на четвъртфиналите при мъжете от Уимбълдън 2011



29-06-2011 01:05 | Николай Драгиев

В сряда е време за четвъртфиналите и при мъжете. Двубоят се очертават като много интересни, макар първите четирима в световната ранглиста да са абсолютни фаворити.

Честта да играят на централния корт получиха Роджър Федерер и Анди Мъри за сметка на Рафаел Надал и Новак Джокович. Така Федерер и Мъри ще играят със сигурност по график, а първите двама в ранглистата ще се надяват да не вали над Лондон.

От 15,00 часа българско време Федерер ще се изправи срещу Цонга, срещу който е спечели 4 от 5 мача, макар и нито един на трева. Французинът демонстрира отлична форма още преди 10-ина дни на турнира в Куинс Клъб, където победи Надал, но загуби финала от Анди Мъри.

Миналата година Федерер загуби тъкмо на четвъртфинал от Томаш Бердих, но сега изглежда по-мотивиран и в по-добра форма, така че е фаворит в тази среща.

Негов съперник на полуфинал може да бъде Новак Джокович, който на хартия има най-лесна задача. Ноле ще срещне своя спаринг партньор в тренировките Бърнард Томич. 18-годишният австралиец е приятната изненада в турнира. Той даде голяма заявка за бъдещето, но все пак надали има шансове в момента срещу Джокович.

Така и в третия турнир за годината от "Големия Шлем" може да наблюдаваме сблъсък между Новак Джокович и Роджър Федерер. Досега резултатът е 1:1. При победа Ноле ще стане номер 1, независимо дали след това спечели финала.

Анди Мъри ще трябва да играе с Фелисиано Лопес, който е сред най-стабилните играчи на трева в последните години. В хода на турнира Лопес отстрани Анди Родик.

По принцип Мъри няма проблеми срещу този съперник и го е побеждавал във всичките им срещи до момента. Забавна интрига се оформи в последните дни, след като стана ясно, че майката на Мъри - Джуди меко казано харесва исполина от Испания.

Световният номер 1 Рафаел Надал ще трябва да се справи с последния оцелял американец в схемата. Рафа води с 5:0 на първата ракета на САЩ Марди Фиш, а освен това два от тези мача са на трева.

Изследванията на левия крак на Надал не показаха сериозен проблем и той би трябвало да бъде максимално добре подготвен. Все пак Фиш също е сред играчите с умения на трева и през миналата година спечели най-много срещи на тази настилка от всички играчи в ATP. Още по-любопитно е, че до момента на Уимбълдън Марди Фиш не е губил свой сервис гейм!

Вижте програмата за сряда, както и резултатите в мачовете между състезателите до момента:

Централен корт - след 15,00 часа българско време:
Жо-Вилфред Цонга (Франция, №12) - Роджър Федерер Федерер (Швейцария, №3): 1-4
Анди Мъри (Великобритания, №4) - Фелисиано Лопес (Испания): 4-0

Корт номер 1 - след 15,00 часа българско време:
Бърнард Томич (Австралия) - Новак Джокович (Сърбия, №2): 0-0
Рафаел Надал (Испания, №1) - Марди Фиш (САЩ, №10): 5-0

МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ МАЧОВЕТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини