Рекорден брой зрители гледаха на живо успеха на Григор Димитров



08-01-2024 11:52 | Станко Димов

Завръщането на турнира в Бризбън в календара на АТП предизвика истински фурор след привържениците на тениса в щата Куинсленд, Австралия. Повече от 100 000 души са закупили билети по време на 8-днешния турнир, което е абсолютен рекорд за щата през последното десетилетие. 

„Всички сме развълнувани от завръщането на турнира в Бризбън в традиционния му формат. Наясно сме колко много хората в Куинсленд обичат тениса. Тази година посещаемостта беше най-висока за последното десетилетие“, похвали се турнирният директор Кам Пиърсън. 

„През последната седмица повече от 100 000 души посетиха турнира и се насладиха на тенис от най-високо ниво. Петте вечерни сесии бяха напълно разпродадени“, каза още Пиърсън. 

Домакините уточняват, че точно 100 333 са привържениците на тениса, които са посетили надпреварата през 8-те дни на нейното провеждане. 

Титлите тази година заслужиха Григор Димитров и състезаващата се за Казахстан Елена Рибакина.  

За Димитров това беше втори триумф в Бризбън, а освен това българинът стана първият, който записва 20 (и повече) победи в основната схема. Рибакина пък триумфира при дебютното си участие в надпреварата. 

В Бризбън на корта след дълго отсъствие се завърнаха и двама бивши №1 при мъжете и жените – Рафаел Надал и Наоми Осака. 

Пиърсън благодари на целия екип за добре свършената работа. Тази година в Бризбън имаше общо 490 доброволци, които помогнаха за реализирането на турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини