Григор Димитров отпадна в третия кръг в Австралия



20-01-2024 12:16 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. В среща от третия кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред португалеца Нуно Боржеш, в отделните части 7:6 (3), 4:6, 2:6, 6:7 (6). Срещата на „Киа Арина“ продължи малко повече от 3 часа. 

Димитров отпада в третия кръг в Мелбърн за втора поредна година, след като преди 12 месеца отстъпи на същия етап пред Новак Джокович. Загубата е първа за Димитров от началото на годината, която започна страхотно за най-добрия ни тенисист и той триумфира в Бризбън (АТП 250) за втори път в кариерата си след сезон 2017. 

За разлика от предходните си срещи в Австралия, днес Димитров допусна значителен брой непредизвикани грешки (46). В тайбрека на четвъртия сет Гришо сервира при 6:5 точки, но допусна двойна грешка, което впоследствие се оказа пагубно за изхода на целия мач. 

В първия сет нямаше нито една точка за пробив и и се стигна до тайбрек. В него Димитров спечели със 7-3 точки. Във втората част Григор пропусна седем възможности за пробив, докато Боржеш реализира единствения си шанс и се наложи с 6-4. В третия сет 26-годишният португалец взе подаването на съперника на Григор за успех с 6-2.

Димитров започна силно четвъртата част и проби за аванс от 3-0 с първия си пробив в двубоя, след което поведе с 5-2, но се пропуска, когато сервираше за сета. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който Боржеш дръпна с 4-1, но Григор намери сили да изравни и след страхотна точка при 5-5 успя да стигне до сетбол. Той обаче го пропиля с двойна грешка, а Боржеш спечели следващите две точки, за да се класира за осминафиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини