Валентин Димов: Мотивирани сме и ще подходим максимално отговорно



01-02-2024 17:22 | Станко Димов

Капитанът на националния отбор за Купа „Дейвис“ Валентин Димов даде официалната си пресконференция преди двубоя от Световна група I срещу Босна и Херцеговина в събота и неделя. Дуелът ще се състои на кортовете на ТК „Авеню“ край Бургас, като морският град за първи път ще има честта да е домакин на среща от отборната надпревара по тенис. Димов изрази увереност, че всички повикани тенисисти в състава са в оптимална форма и готови да извоюват победа, която ще остави селекцията ни в Световна група I. 

„Благодаря за интереса и вниманието към националния отбор на България. Преди всичко искам да благодаря на домакините от Тенис център „Авеню“ и на БФ Тенис, които се грижат да разполагаме с всички необходими условия за нашата подготовка. На лагер в Бургас сме от неделя и съм много впечатлен от домакините, които полагат страшно много усилия, за да се получат нещата и всичко да изглежда по един много добър начин“, бяха встъпителните думи на капитана Димов. 

„Момчетата са на линия. През последните седмици почти всички участваха в турнири, с изключение на Алекс Лазаров, който през септември месец миналата година изигра страхотен мач на двойки срещу Казахстан. Готвим се както за двойки, така и за единично. Абсолютни всички момчета към момента са готови да се включат“, добави капитанът. 

„Познаваме добре състава на Босна и Херцеговина. С някои от тях аз съм играл още когато бях активен състезател. Повечето от нашите момчета имат мачове срещу по-голямата част от босненския състав. Това не трябва да ни дава повод за подценяване, или пък да смятаме, че ще бъде лесен двубой, напротив – чака ни доста сериозна среща срещу труден съперник, който смятам, че е преодолим и имаме възможност да се поздравим с победата в неделя. 

Мотивирани сме и ще подходим максимално отговорно към тази среща. Ще се опитаме на 100% да изпълним всичко по най-добрия начин. Срещите от Купа „Дейвис“ нямат почти нищо общо с останалите турнири. Съвсем друго е чувството когато се състезаваш отборно и играеш за държавата“. 

На лагера в Бургас е и Адрияно Дженев, който за първи път е част от националния отбор на България за Купа „Дейвис“. Капитанът Димов похвали младия тенисист за усилията, които полага в тренировките. „Адрияно се справя много добре. Аз съм изключително доволен от него. С всеки изминал ден навлиза повече и повече в ритъм. Успя да се интегрира бързо в отбора. Аз го познавам от много малък и имам страхотни впечатления от него. Всеки ден се раздавам максимално, много е сърцат и демонстрира огромно желание“. 

В заключение Валентин Димов призова публиката в Бургас и района да подкрепи националния отбор в двубоите през уикенда. 

„Когато играем у дома публиката винаги е била от голямо значение. Знам, че има много деца и родители, които нямат търпение да дойдат да ни подкрепят. Надявам се в залата да дойдат всички любители на тениса в Бургас. Тяхната подкрепа е от значение и служи за голяма мотивация за целия отбор“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини