Джокович и Надал ще участват на демо турнир в Саудитска Арабия



06-02-2024 15:43 | Tennis24.bg

Саудитска Арабия ще посрещне елитен тенис демонстративен турнир, в който ще се включат Новак Джокович, Рафаел Надал и още трима шампиони от Големия шлем през октомври, обявиха властите в страната, цитирани от Ройтерс.

Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев и Холгер Руне също ще играят на "Шлема на шестте краля", който ще бъде част от културния и забавен фестивал Рияд Сийзън, обявиха организаторите.Синер наскоро спечели Откритото първенство на Австралия и само датчанинът Руне е единствен от шестимата, който няма титла от Големия шлем.

Испанецът Надал, който се ангажира като посланик на тениса за федерацията на Саудитска Арабия преди месец, заяви, че няма търпение за състезанието. "Както и много други състезатели, аз също съм много развълнувам да играя за пръв път в Рияд", заяви носителят на 22 титли от Големия шлем.

Демонстрационните турнири в този регион в света не са нещо ново, но обикновено те се провеждаха по време на паузата на сезона в АТП, докато през октомври календарът е запълнен, като в него са и турнирите от "Мастърс" в Шанхай и Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини