Квалификант спечели титлата в Кордоба



Квалификант спечели титлата в Кордоба
Свързани турнири
Тагове
12-02-2024 10:01 | Tennis24.bg

Квалификантът Лучано Дардери (Италия) спечели титлата на турнира на клей в Кордоба (Аржентина) с награден фонд 562 345 долара.

21-годишният Дардери, който е роден в Аржентина, но е с италиански паспорт, победи на финала Факундо Банис (Аржентина) с 6:1, 6:4 и завоюва първи трофей в кариерата си от АТП.

Италианецът поведе с 6:1, 2:0 след само 34 минути на корта и смълча феновете на домакините, който подкрепяха 33-годишния Банис. След това играта стана малко по-равностойна, но Дардери направи пробив в деветия гейм на втория сет и в следващата част затвори двубоя с първия си мачбол. 

"Чувствам се много добре. Не мога да повярвам, че спечелих първата си титла от АТП. Миналата седмица загубих във втория кръг на Чалънджър. Да премина от квалификациите до титлата със семейството ми тук, баща ми и приятелката ми, е толкова специално. И да се изкача толкова много места в световната ранглиста е страхотно", каза италаинецът, който започна турнира като номер 136, а от днес заема 76-о място в класацията на АТП. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини