Федерер: Това не е краят



29-06-2011 21:36 | Николай Драгиев

Независимо, че не е печелил турнир от "Големия Шлем" в последните си шест опита, Роджър Федерер все още вярва че ще успее да вземе своята 17-а титла от най-престижните в света на тениса. Днес швейцарецът отстъпи с 2:3 сета от Жо-Вилфред Цонга, след като не бе губил в 178 мача, когато води с 2:0.

"В момента е невероятно трудно да бъде спечелен турнир от "Големия Шлем". Един ще го направи, останалите 120 в схемата - не. Нокаут-системата усложнява наистина тази задача. Вярвам, че мога отново да спечеля такъв турнир. Нямаше да съм тук, ако не го мислех," заяви Федерер на пресконференция.

След загубата си от Новак Джокович на Australian Open, Федерер обясни че ще коментира дали изостава от останалите си конкуренти след шест месеца. Сега Федерер продължава да мисли че е близо до нивото на конкурентите си.

"Мисля че се представям добре. Убеден съм, че играта ми бе достатъчно качествена, за да спечеля Уимбълдън тази година. Чувствам се много по-добре от преди 12 месеца. Това е окуражително. Загубата днес, е тежка, но не съм отчаян. Най-важното в момента е да остана концентриран върху представянето си. Работя наистина здраво, повече от всяка друга година. Ще опитам да се върна в най-добрата си светлина за Купа "Дейвис", а след това и за сезона в Северна Америка."

Швейцарецът похвали и представянето на Цонга. Според него французинът е изиграл повече от "специален" мач и не му е оставил големи шансове. "Той игра невероятно. Не съм го виждал да се представя така от много време."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини