Надал: Уимбълдън е извънредно важен, играя с обезболяващи



29-06-2011 22:41 | Николай Драгиев

Рафаел Надал вече има 19 поредни победи на Уимбълдън. Испанецът надигра Марди Фиш с 3:1 сета и заслужено достигна полуфиналите на надпреварата.

Той няма загуба на Уимбълдън от 2007-а година.

Сега обаче Рафа има проблем с левия крак и заради това играе с обезболяващи средства. Въпреки това Рафа отчита, че проблемът не е много сериозен и той може да си позволи да рискува.

"Стартирах добре първите два сета, но след това направих доста грешки в третия и загубих част от интензивността в играта ми," заяви Надал.

"След това отново започнах да играя агресивно и съм щастлив, че пак съм на полуфинал. За мен ще е чест да играя с Анди, който играе много силно в последните месеци. Извън корта често играем на Playstation и сме добри приятели," разкри той.

Надал коментира и контузията си. "Кракът ми е не е съвсем добре. Но да съм на четвъртфинал на Уимбълдън, е извънредно важен случай. Затова играя с обезболяващи и не чувствам болка за пет часа.

"Това е последният голям турнир за следващия месец и половина, така че не съм притеснен. Направихме изследвания и не става въпрос за нещо важно. Имам болка в крака, не съм в перфектно състояние, но обезболяващите вършат работа и не чувствам болка."

Марди Фиш от своя страна призна, че все още в неговата кариера му липсва една гръмка победа. "Първоначално ми беше трудно да свикна с този корт, не бях играл на него. Започнах да играя добре едва в третия сет. Искаше ми се да стигна по-напред. Липсват ми този голям резултат, за който хората да кажат "не мога да повярвам, че го победи"."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини