Програмата на полуфиналите при жените от Уимбълдън



30-06-2011 03:06 | Николай Драгиев

В четвъртък е време за полуфиналите при жените на Уимбълдън.

Турнирът при дамите през тази година предложи доста изненади, особено в осминафиналните двубои, но най-заслужилите съвсем закономерно са в топ 4 на турнира.

ЛИЗИЦКИ - ШАРАПОВА

Най-приятната изненада е присъствието в тази фаза на Забине Лизицки. С представянето си 21-годишната състезателка направи голямото си завръщане, след като загуби две години в лутане по доктори и лечебни центрове. В Германия еуфорията е пълна, а Лизицки е обявена дори за новата Щефи Граф.

Тя обаче има тежката задача да се справи с бившата шампионка от Уимбълдън Мария Шарапова. За Мария 2011-а също е под знака на това да намери шампионската си форма и засега тя се справя прекрасно. Маша без проблеми победи Лизицки (даде й 2 гейма) в единствения им мач до момента, който бе през тази година в Маями.

Шарапова, която през октомври 2008-а претърпя операция на рамото, най-после дава индикации, че мощният й сервис отново ще стане нейното главно оръжие. Въпреки това за 5 мача в турнира тя има 19 аса срещу 44 за нейната съперничка Лизицки.

АЗАРЕНКА - КВИТОВА

В другия полуфинал ще видим две състезателки, които никога не са опитвали вкуса на това да вземат участие във финален двубой на турнир от "Големия Шлем". Това са Виктория Азаренка и Петра Квитова. И докато Квитова все пак игра миналата година в полуфинала на Уимбълдън, то за Азаренка това е дебют на полуфинал на толкова престижен турнир.

Специалистите считат Квитова за фаворит срещу Азаренка на по-бързи настилки, а формата на чехкинята е стряскаща. Квитова спечели и последните им два сблъсъка, включително на Уимбълдън 2010.

До момента през годината Квитова има цели три титли - в Брисбейн, Мадрид и Париж. Азаренка е с две - в Маями и Марбея.

От месец март насам Азаренка е спечелила 32 от 38 мача, но само две от шестте и загуби бяха без да има физически проблеми в тези срещи.

Програмата на срещите за деня и резултатите в мачовете между отделните състезателки:

След 15,00 часа българско време:

Виктория Азаренка (Беларус, №4) - Петра Квитова (Чехия, №8): 2-2
Мария Шарапова (Русия, №5) - Забине Лизицки (Германия): 1-0

МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ СРЕЩИТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини