Борис Бекер за бъдещето на Федерер



30-06-2011 18:34 | Николай Драгиев

Шесткратният шампион в турнири от "Големия Шлем" Борис Бекер направи свой анализ за загубата на Роджър Федерер от Жо-Вилфред Цонга и евентуалното бъдеще на швейцареца.

"За мен загубата на Роджър Федерер не се дължи на това, че Цонга е показал по-високо ниво от обичайното. Федерер не успя да намери начин да му се противопостави и да окрие точните удари. За мен това бе голяма изненада. Още повече Роджър изигра брилянтно първите два сета," заяви Бекер.

"Федерер ще трябва сериозно да размисли през лятото. Да стигне четвъртфинал на Уимбълдън не е достатъчно за шесткратен шампион на Уимбълдън. Физически той все още е на много добро ниво, независимо че е на 29 години. Няма как обаче мотивацията да бъде същата като преди три-четири години."

"Като негов фен, аз наистина искам той да продължи да играе на най-високо ниво и да открие своето "моджо" отново. Мисля че той ще направи всичко възможно."

"Смятам че Федерер е причината мъжкият тенис да е на толкова силен в момента. Той накара Рафаел Надал да достигне едно ново, по-добро ниво спрямо останалите."

"И не е само Надал. Новак Джокович прави невероятна година, а Анди Мъри подобрява играта си непрекъснато, което значи че и за в бъдеще няма да е лесно на Роджър."

"В неговата ситуация, когато Сампрас се появи, аз знаех че той има повече възможности от мен. Знаех, че в оптимална форма, той е по-добър от мен. Психически ми бе трудно да приема това."

"Рекордът на Федерер от 16 титли в "Големия шлем" е под заплаха от Рафаел Надал, който е само на 6 зад него. Испанецът е на 25 и ако остане здрав, ще може да атакува рекорда. Това вероятно ще мотивира Роджър да опита да спечели още няколко титли.

"Не казвам че Роджър е най-добрият за всички времена, аз казвам че е най-успешният на всички времена в сравнение с играчите от 70-те години насам."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини