Звезден квартет се завръща на турнира в Маями



01-03-2024 11:03 | Станко Димов

Бившите номер едно в света – Винъс Уилямс и Каролин Вожняцки получиха специална покана („уайлд кард“) за основната схема на силния тенис турнир в Маями, който ще се проведе в периода 20-31 март. Двете тенисистки ще оформят т.нар. „Sunshine Double“, след като получиха покани от организаторите и на надпреварата в Индиън Уелс, която стартира на 6 март.

В кариерата си до момента Винъс Уилямс е печелила три пъти трофея от надпреварата в Маями. 43-годишната американка, която в момента е номер 484 в ранглистата на Женската тенис асоциация (WTA), има завоювани 7 титли от Големия шлем. 

Вожняцки, финалистка в Маями от 2017 г., се завърна в тура през август 2023 г., точно три години и половина след като прекрати кариерата си. Датчанката, която е и шампионка от Australian Open 2018, не започна сезона особено добре и загуби 3 от 4 изиграни двубоя през годината. 

„Уайлд кард“ за основната схема в Маями получиха също Ема Радукану и Кей Нишикори. Японският тенисист ще опита да направи пореден рестарт на кариерата си, която е съпътствана с постоянни контузии. 

Миналия юни Нишикори се завърна на корта след 20 месечно отсъствие и спечели още първия турнир, на който участва – Чаланджър в Палмас Дел Мар, Пуерто Рико. Последва обаче нова травма (в коляното на левия крак), която го извади от сметките до края на миналия сезон и първите два месеца от настоящия. 

Подобно е положението и при Радукану. Шампионката от US Open 2021 в момента е номер 252 в ранглистата, след като миналата година претърпя операции на китките на двете ръце и на глезена на левия крак.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини