Квитова: Стилът ми е като на Дел Потро, мога да победя Шарапова



01-07-2011 16:37 | Николай Драгиев

21-годишната Петра Квитова се представя по изключителен начин на тазгодишния Уимбълдън. Тя достигна първия си финал на турнир в "Големия Шлем", тъкмо в Лондон.

Последната крачка към титлата е да бъде победена бившата шампионка Мария Шарапова. Чехкинята обаче е уверена, че може да я извърви.

Квитова призна, че агресивният й стил до голяма степен прилича на този на Хуан Мартин дел Потро и тя много обича да гледа мъжки тенис, макар да го прави рядко.

"Дел Потро ми е любимец. Може би, защото играе като мен или по-скоро аз играя подобно на него. И двамата обичаме плоските удари и бързата развръзка, да печелим точките с атака," поясни Квитова.

Квитова подчерта, че за нея най-голямото предимство срещу Шарапова ще бъде, че играе с лява ръка, а подобни състезателки са истинска рядкост сред елита.

"Моят сервис е голямо предимство," обясни Петра, която има 35 аса от началото на турнира. Тя е спечелила 93% от своите сервис геймове в шесте си мача дотук.

Квитова разкри, че произхожда от малък град, наречен Фулнек, който е с население от 6000 души. С представянето си обаче тя вече се счита за най-популярния човек в нейния град.

"Срещу Шарапова ще опитам да дам най-доброто от играта ми. Ако покажа 100% от възможностите си, мога да спечеля. Тя има опита от един финал тук, но това ще бъде различен мач," заяви чехкинята.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини