Надал: С моите резултати също мога да съм №1, поздравявам Новак



02-07-2011 12:49 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че не е притеснен от загубата на първото място в световната ранглиста. Нещо повече - той похвали новия лидер Новак Джокович и определи представянето му в първите шест месеца от годината като "фантастични".

Матадора похвали и Анди Мъри като поясни, че му е тъжно, че отново го е победил, тъй като "той заслужава титла от Шлема".

"Анди вероятно заслужава да има титла от "Големия Шлем". Той е най-добрият играч без такова отличие. Тази година се представя чудесно - финал в Австралия, полуфинали тук и в Париж. Не е лесно да загубиш пореден мач, но той е на правилния път. Нямам съмнение, че ще спечели подобно отличие," заяви Рафа.

В момента Рафаел Надал е спечелил четири от последните пет турнира от "Големия Шлем" и въпреки това ще бъде номер 2, дори и да прибави още един трофей на сметката си.

Букмейкърите все още отчитат Надал като фаворит в мача с Джокович. Надал не познава поражението на Уимбълдън от финала през 2007-а година. Или иначе казано в 20 мача.

"В момента ранглистата не е от значение за мен, наистина," заяви Надал. "Да, загубих първото място. Един играч прави невероятна първа половина от сезона и той е новият номер 1. Постиженията му са впечатляващи, фантастични. По принцип, с моите резултати от началото на сезона, също трябваше да съм номер 1. Неговите постижения обаче са изумителни, поздравявам го."

"Той е в малко по-добра позиция преди финала. Аз обаче ще дам най-доброто от моите възможности. Мисля че играя много, много добре," допълни испанецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини