Григор Димитров срещу "жертва" на Федерер в Нюпорт03-07-2011 00:31 | Николай Драгиев

Григор Димитров ще стартира в първи кръг на турнира от категорията ATP 250 в Нюпорт ($ 442,500, трева) срещу Брайън Дабул (Аржентина, №141). Българинът, който е поставен под номер 2 в основната схема, и Дабул не са играли до момента един срещу друг.

Интересното е, че Дабул е играл полуфинал в Нюпорт през миналата година, което е шокиращо за състезатели от Южна Америка, тъй като тревата не е сред предпочитаните им настилки. Иначе титлата миналата година в американския град взе Марди Фиш, който няма да участва. Той е заместен от Джон Иснър.

В скромната си кариера, Дабул завърши за първи път в топ 100 през 2010-а година. Той е левичар и е висок едва 170 сантиметра. Най-известен е с това, че Роджър Федерер направи тъкмо срещу него едно от най-знаменитите си изпълнения изобщо по време на US Open 2010. Тогава; target="_blank"> ; target="_blank">швейцарецът препарира Дабул с любимия си "хот-дог".

Самият жребий е доста любопитен. Още във втори кръг може да видим страхотен сблъсък между местните любимци Джон Иснър и Райън Харисън. Иснър от своя страна се размина от нов мач с Никола Маю, който е в другата половина от схемата.

Освен Маю, Григор Димитров може да играе и с Томи Хаас, Райън Суитинг и Дъстин Браун от по-популярните имена. Вероятно във втори кръг Гришо ще има тежката задача да се справи с невероятния сервис на световния рекордьор Иво Карлович.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!
Коментари
Турнир: Porsche Grand Prix
Категория: Друг
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: $816,000

Official Website | Livescore
Турнир: TEB BNP Paribas Istanbul Cup
Категория: Друг
Място на провеждане: Истанбул
Настилка: Клей
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Hungarian Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Будапеща
Настилка: Клей
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,794,220

Official Website | Livescore
Други новини