Григор Димитров срещу "жертва" на Федерер в Нюпорт



03-07-2011 00:31 | Николай Драгиев

Григор Димитров ще стартира в първи кръг на турнира от категорията ATP 250 в Нюпорт ($ 442,500, трева) срещу Брайън Дабул (Аржентина, №141). Българинът, който е поставен под номер 2 в основната схема, и Дабул не са играли до момента един срещу друг.

Интересното е, че Дабул е играл полуфинал в Нюпорт през миналата година, което е шокиращо за състезатели от Южна Америка, тъй като тревата не е сред предпочитаните им настилки. Иначе титлата миналата година в американския град взе Марди Фиш, който няма да участва. Той е заместен от Джон Иснър.

В скромната си кариера, Дабул завърши за първи път в топ 100 през 2010-а година. Той е левичар и е висок едва 170 сантиметра. Най-известен е с това, че Роджър Федерер направи тъкмо срещу него едно от най-знаменитите си изпълнения изобщо по време на US Open 2010. Тогава; target="_blank"> ; target="_blank">швейцарецът препарира Дабул с любимия си "хот-дог".

Самият жребий е доста любопитен. Още във втори кръг може да видим страхотен сблъсък между местните любимци Джон Иснър и Райън Харисън. Иснър от своя страна се размина от нов мач с Никола Маю, който е в другата половина от схемата.

Освен Маю, Григор Димитров може да играе и с Томи Хаас, Райън Суитинг и Дъстин Браун от по-популярните имена. Вероятно във втори кръг Гришо ще има тежката задача да се справи с невероятния сервис на световния рекордьор Иво Карлович.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини