Медведев, Синер и Алкарас с травми в навечерието на Ролан Гарос



03-05-2024 14:34 | Станко Димов

Световният №4 Даниил Медведев е изправен пред тревожно чакане, за да разбере пълната степен на контузията, която го принуди да се откаже по време на четвъртфиналния си двубой на Мастърс 1000 турнира в Мадрид срещу Иржи Лехечка в четвъртък вечер. Руснакът почувства болка в горната част на бедрото при 3:2 гейма, след което при загубвайки първия сет с 4:6 реши да не рискува и се отказа.

Така Медведев стана поредният топ тенисист, който се бори с физически проблеми в навечерието на най-важния турнир на клей през годината – Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“, който започва в Париж на 26 май.

„Случи се по време на ретур, не знам точно дали при спринт или при изпълнението на къса топка. Опитвах се да се тичам по-бързо и по-бързо, но бедрото ми сякаш блокира“, сподели Медведев след срещата.

„Попитах физиотерапевта дали мога да влоша положението. Той ми каза, че ако е само спазъм – не, но ако е разкъсване – да. Опитах се да направя още един спринт към мрежата, но отново почувствах болка и си казах, че няма смисъл да рискувам“, добави руснакът.

По-рано през седмицата заради физически проблем участието си в Мадрид прекрати и Яник Синер, който въобще не излезе на корта за двубоя си срещу Феликс Оже-Алиасим от четвъртфиналите. Бившият водач в ранглистата Карлос Алкарас бе измъчван от травма предмишницата, заради която не взе участие в Монте Карло и Барселона.

За участието си на „Ролан Гарос“ не е сигурен и 14-кратния шампион Рафаел Надал, който наскоро се завърна на корта след поредна контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини