Джокович се закани: Няма да спра дотук (видео)



03-07-2011 23:15 | Николай Драгиев

Две от детските мечти на Новак Джокович станаха реалност само в последните три дни на Уимбълдън. Часове преди да стане световен номер 1 в ранглистата Джокович вдигна и купата за шампион от най-престижния турнир в тениса.

"Не мога да намеря думи, с които да опиша чувството, което изпитвам в момента. Успях да постигна моята цел в живота и моята най-голяма мечта само в рамките на три дни. Усещането е страхотно и никога няма да го забравя. Това е най-хубавият ден в моята тенис кариера," заяви Ноле, който в следващите дни се връща в Сърбия, където се очаква да бъде посрещнат като национален герой.

"Всеки спортист мечтае да бъде номер 1 в света. Това е невероятно постижение за мен - да бъда най-добър в моята професия. Всичко това те кара да се връщаш в детството и да си спомняш през какво си преминал, за да стигнеш дотук."

Джокович, който вече има 3 титли от "Големия шлем", отбеляза че в предишните години е бил "малко" подразнен от пълната доминация в професионалния тенис на Роджър Федерер и Надал.

"Те бяха двамата най-доминиращи играчи изобщо в света. Спечелиха почти всички най-големи турнири. Понякога съм се чувствал ядосан. Те двамата винаги показваха най-добрата си игра в заключителната част от силните турнири.

"Но това е сложен процес на развитие, в който се развиваш и подобряваш като тенисист, като човек, и намираш психическата устойчивост, чрез която да се справиш с напрежението и очакванията, които тегнат над теб. Винаги съм вярвал, че мога да победя тези двама тенисисти. Винаги съм вярвал, че имам качествата да печеля най-големите турнири," категоричен е Джокович.

Коя е повратната точка? Спечелването на Купа "Дейвис" от Сърбия. "След успеха за Купа "Дейвис" бях изпълнен с желание и стръв да печеля още повече турнири. Загубих своя страх и започнах да вярвам в своите възможности повече от всякога. В Австралия пък изиграх най-добрия турнир в моя живот."

"Днес изиграх най-добрия си мач на трева в кариерата," заяви Джокович. "Всичко това дойде в точния момент за мен. Много от тенисистите считат Уимбълдън за най-важния турнир в нашия спорт."

Джокович обаче не смята да спира дотук. "Аз съм роден да печеля големи турнири. Искам да спечеля още титли в "Големия шлем". Определено няма да спра дотук."

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини