Димитров разби аржентинец в Нюпорт



04-07-2011 22:07 | Николай Драгиев

Григор Димитров се класира без проблеми за втори кръг на ATP 250 турнира в Нюпорт ($ 442,500, трева). Българинът се наложи над миналогодишния полуфиналист в надпреварата Брайън Дабул (Аржентина, №164) с 6:2, 6:4.

Гришо, който от днес е 60-и в света, нямаше никакви проблеми със 170-сантиметровия левичар. Нито за момент Дабул не затрудни Димитров, който дори не даде максимума от уменията си. Така Димитров печели 20 точки за ранглистата и във втори кръг ще спори с анонимния американец Денис Кудла, който отстрани Иво Карлович.

Още в началото на мача се видя, че Дабул, който е специалист на червено, няма аргументи в мача. Аржентинецът стоеше на метър зад основната линия и се надяваше единствено на грешки от страна на съперника.

Първата ракета на България взе лесно два пробива за 6:2 в своя полза. Той спечели в първия сет 100% от точките след първи сервис.

При полупразните трибуни в Нюпорт, атмосфера липсваше и във втория сет, когато Григор реализира един пробив и това му бе достатъчно да затвори с 6:4. Целият мач продължи точно 63 минути.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини