Ноле: Уча се от Надал, US Open е следващата цел



05-07-2011 03:01 | Николай Драгиев

Новият Шампион на Уимбълдън Новак Джокович заяви, че ще последва примера на своя голям съперник Рафаел Надал и ще продължи да развива играта си, за да остане по-дълго начело.

"Искам да подобрявам непрекъснато играта си. За мен примерът, който трябва да следвам, е Надал. Преди няколко години всички знаехме колко силен е той на клей, но е и на останалите настилки. Никой не вярваше, че той може да стане още по-добър, но ето че това стана. Аз съм в същата позиция - имам още какво да доказвам и да подобрявам играта си."

Джокович смята да остане на върха в световната ранглиста възможно най-дълго. "Казват че е по-трудно да останеш номер 1, отколкото да се изкачиш на тази позиция. Не знам дали е вярно, но ще опитам да остана на това място възможно най-дълго."

Джокович обрисува и целите си. "Преди всичко искам да се насладя на победата и да си дам малко време за себе си. След това искам да се върна на корта за още титли. Аз съм професионалист и US Open е следващата ми голяма цел. Твърдите кортове все още са най-предпочитаната настилка за мен."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини