394-ият в света се справи с непостоянния Димитров



07-07-2011 01:52 | Николай Драгиев

18-годишният Денис Кудла (САЩ, №394) нанесе тежко поражение с 6:1, 6:4 на поставения под номер 2 на турнира в Нюпорт Григор Димитров. Така българинът продължи с непостоянните си изяви и допусна загуба от съперник, който би трябвало да победи с лекота. 60-ият в света Димитров взима 20 точки за ранглистата за победата си в първи кръг.

От своя страна Кудла, който никога не е бил по-напред от сегашното си 394-о място, записа втора престижна победа в кариерата си, след като на старта бе победил Иво Карлович.

В първия сет Димитров направи куп непредизвикани грешки и за малко не допусна да загуби на нула. Той не демонстрира никакво желание за игра и се вбесяваше след всяка грешка, често продиктувана и от неравния корт в Нюпорт. Кудла пък изненада Гришо с добрия си ретур и приличен форхенд. Само за 20-ина минути Кудла поведе с 6:1.

Обратът изглеждаше възможен, след като Григор поведе с 3:0 след един пробив. Грешките обаче бързо се завърнаха в играта на Димитров, той продължи да действа хаотично и припряно. Това доведе дотам, че Кудла взе 5 гейма поред за 5:3. Върхът на безсилието за българина бе при резултат 5:4 и сервис за Кудла. Тогава той имаше аванс от 40:0, но не успя да реализира нито една от тези точки за пробив. Така Кудла оформи своя успех в два сета.

На практика Денис Кудла със своето 394-о място в света, се явява 27-а ракета на САЩ. Самият той изрази увереност, че с нищо не отстъпва на играчи като Райън Харисън, който е считан за талант номер 1 на САЩ в момента.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини