Шефът на руския тенис: Джокович е в ролята на злия гений за Надал



07-07-2011 16:39 | Николай Драгиев

Президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпищев определи Новак Джокович като "зъл гений" спрямо Рафаел Надал. Тарпищев смята, че в момента сърбинът се превръща в трудно преодолимо препятствие за Надал, каквото самият испанец е за Роджър Федерер.

"За Джокович не изглежда трудно да предвижда действията на Надал. Разбира се, Джокович може да прибави още много към играта си, но в същото време за Надал има още повече обем от работа, която трябва да свърши. Тенисът, който Джокович показва за мен има сериозен потенциал. Може да се каже, че Джокович се превръща в зъл гений за Надал, какъвто Надал винаги е бил за Федерер," заяви Тарпищев.

Руският специалист отчита, че в близко бъдеще за Надал ще бъде много трудно да се противопостави на Джокович, особено на твърда настилка. "За Надал ще бъде много трудно в близко бъдеще, тъй като той трябва да промени играта си, ако иска да побеждава Джокович.

"Надал трябва да измисли нова стратегия, тъй като той не може да се придвижва по-добре по корта от Джокович, а ударите с които се справя с Федерер, не затрудняват Джокович."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини