Пиронкова започва в Палермо днес



11-07-2011 14:26 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще изиграе днес първия си мач след Уимбълдън. Пловдивчанката, която достигна до четвъртфинал на „Ол Ингланд Клъб”, ще се включи в турнира на клей в Палермо ($ 220 000).


Цвети е поставена под №6 в основната схема, като в първи кръг ще се изправи срещу първата ракета на Грузия Анна Татишвили. Мачът между двете започва в 17:10 часа днес. Напълно преодолима е съперничката на Пиронкова и във втори кръг, където нашето момиче може да спори с някоя от Андреа Хлавачкова (Чехия) и Сорана Кърстя (Румъния). 


Водач в схемата в Палермо е местната фаворитка Флавия Пенета, която ще търси втора титла от сицилианския град. Любопитното е, че Пенета и Пиронкова могат да се срещнат на фаза четвъртфинал (III кръг).


Миналата година Пенета игра финал в Палермо, но отстъпи пред Кайа Канепи (Естония). Преди две години дългокраката италианка победи на финала сънародничката си Сара Ерани.


С турнирът в Палермо (и този, който се провежда през същото време в Австрия - NÜRNBERGER Gastein Ladies) на практика се слагат край на битките на клей. От следващата седмица до края на сезона елитът в женския тенис ще играе само на твърди кортове.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини