Купа Дейвис: Програма за полуфиналите в Световната група



11-07-2011 14:53 | Станко Димов

В средата на септември месец ще станат ясни финалистите в световната група на отборното първенство по тенис – купа „Дейвис”. В периода 16-18 септември ще се изиграят двата полуфинални сблъсъка, които противопоставят Сърбия – Аржентина и Испания – Франция.

 

Шампионите от Сърбия, водени от своя лидер и водач в ранглистата на ATP Новак Джокович, ще имат домакинско предимство в срещите срещу „гаучосите”. По всяка вероятност Сърбия ще обяви за арена на мачовете многофункционалната зала „Арена Белград”, която побира близо 20 000 зрители.

 

Предвид силата на аржентинците на червена настилка, очаква се сърбите да изберат срещите си да се играят на твърди кортове. До момента двете страни са се изправяли веднъж, а победител в спора излизат балнакците (5:0 за Сърбия през 1964).  Сблъсъкът се очертава да бъде повече от интригуващ, предвид възможността да видим двубои на Джокович с Давид Налбандян и Хуан Мартин Дел Потро.


Не по-малко интерес ще буди и вторият полуфинал, който ще противопостави Испания и Франция. Изненадващо или не, без своя лидер Рафаел Надал иберийците се справиха с тима на САЩ, при това на твърдите кортове в Остин, Тексас. От своя страна пък Франция със сигурност ще се опита отново да играе финал, след като миналата година загуби спора за трофея от Сърбия. Домакинското предимство ще бъде на страната на испанците.

 

До момента двете страни за спорили 7 пъти, като иберийците имат 5 победи. Любопитното е, че Испания и Франция играха в турнира и миналата година, а „мускетарите” разгромиха своя съперника с 5:0 победи на твърдите кортове в Париж.  Финалът в турнира ще се проведе в периода 2-4 декември 2011 година.

 

ПОЛУФИНАЛИ ЗА КУПА "ДЕЙВИС" (16-18 септември)
Сърбия - Аржентина
Испания - Франция




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини